RECEPT - HAVERMOUTMUFFINS MET FRAMBOOS

Dit muffinrecept is erg fijn, want je hoeft je niet schuldig te voelen als je er één van snoept! De banaan, ahornsiroop, vanillepoeder, frambozen en het kokosmeel geven namelijk een heerlijke zoete smaak aan deze snack. Dus niet twijfelen, gewoon een keer proberen! 


Ingrediënten (voor 8 muffins)

100 gram havermout

120 gram kokosmeel

2 vrije uitloop eieren

1 rijpe biologische banaan

2 theelepels wijnsteenbakpoeder

Snufje zout

50 gram kokosolie

1 eetlepel ahornsiroop

1/2 theelepel vanillepoeder (ongezoet)

100ml amandelmelk (ongezoet)

120 gram frambozen (uit de diepvries)

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak 2 kommen. Meng in de ene kom het kokosmeel, havermout, bakpoeder, zout en vanillepoeder door elkaar.

In de andere kom doe je de eieren, banaan, melk en ahornsiroop. Prak de banaan goed fijn. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg toe aan de kom met natte ingrediënten. Mix het tot een beslag (wordt niet heel nat).

Schep vervolgens de frambozen door het beslag. Doe dit voorzichtig.

Knip 8 bakpapiertjes van 14 bij 14 cm en leg deze in de muffinvorm. Schep het beslag in de 8 vormpjes.


Zet de muffins voor 35 - 40 minuten in de oven. Controleer met een saté prikker of de muffins gaar zijn. De prikker moet er dan schoon uitkomen.

 

Enjoy!

Reactie schrijven

Commentaren: 0