RECEPT MUG CAKE BANAAN / KOKOS / CASHEW

INGREDIËNTEN (1 PERSOON)

1 ei

1 biologische rijpe banaan (niet te groot)

3 eetlepels havermout

1 eetlepel cashew noten (ongezouten & ongebrand)

1 eetlepel geraspte kokos

Aantal rozijnen (ongezwaveld)

1 eetlepel biologische honing 

½ theelepel wijnsteenbakpoeder


Deze mug cake vind ik toch zo'n grappig gerechtje! Het ziet er schattig uit, is zo gemaakt en smaakt hemels.

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de over voor op 180 graden.
  • Prak de banaan in een kom.
  • Hak de cashewnoten fijn.
  • Voeg het ei, honing, havermout, cashewnoten, kokos en bakpoeder toe aan de banaan.
  • Roer alles  tot een glad beslag.
  • Schep tot slot de rozijnen erdoor.
  • Laat het mengsel even 10 minuutjes staan. Als het nog erg vloeibaar is, schep er dan een extra eetlepel havermout door.
  • Vet de mok in met een beetje kokosolie.
  • Giet het mengsel in een ovenbestendige mok (ik heb gewoon een mok uit de kast gepakt en dat gaat prima).
  • Plaats de mok in de oven en bak deze 15 – 20 minuutjes gaar. Je kunt met een satéprikker testen of de mug cake gaar is: wanneer je deze in de mug cake prikt en deze komt er droog uit, dan is je mug cake klaar.

 

Draai de mok om op een bord en geniet!

 

Lekkere toevoeging: Eet de mug cake samen met wat vers fruit en (soya)yoghurt! 


Of toch liever een smoothie in de morgen? Kijk hier!