RECEPT - KRENTENBROODJE

Krentenbroodje

 

Na alle drukte rondom de verhuizing, heb ik

ein-de-lijk weer de tijd gevonden om een heerlijk krentenbroodje te bakken! Ik was bijna vergeten hoe lekker die was. 

Ook was het de eerste keer dat ik de oven gebruikte, dus het was even wennen, maar het resultaat mag er zijn! 

 

Dit broodje is heerlijk als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoor. En geloof me; invriezen hoeft niet, want dit pareltje is zo op! 

Ingrediënten

100 gram amandelmeel

100 gram volkoren speltmeel

(ipv bovenstaande 200 gram kun je ook kiezen voor 100 gram kokosmeel, 50 gram havermeel en 50 gram havermout)

50 gram gebroken lijnzaad

1 theelepel wijnsteenbakpoeder

1 eetlepel verse sinaasappelrasp

3 eetlepels biologische honing

5 eieren (vrije uitloop)

50ml kokosolie (gesmolten)

2 eetlepels koekkruiden

60 gram cashew noten

125 gram rozijnen (ongezwaveld)

Snuf zout

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak een kom en meng het amandelmeel, speltmeel, lijnzaad, de koekkruiden, zout en bakpoeder door elkaar.
  3. Doe vervolgens de 5 eieren en honing erbij.
  4. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg ook toe. Meng alles goed door elkaar.
  5. Was de sinaasappel en rasp deze. Voeg dit samen met de noten en rozijnen toe aan het mengsel. Schep alles door elkaar. 
  6. Pak een niet te grote cakevorm en doe hier een vel bakpapier in. Giet het mengsel in de vorm en zorg dat alles goed verdeeld is. 
  7. Zet de cakevorm voor 45 minuten in de oven.
  8. Na deze tijd kun je met een saté prikker controleren of het broodje gaar is: In dat geval moet de prikker droog zijn.

 

Genieten maar!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0