Deze salade geeft een kleurig plaatje op je bord! Heerlijk op zomerse dagen als lunch, diner of als salade bij de BBQ. Het enige wat je hoeft te doen is de pasta te koken en de verse ingrediënten te snijden. Even door elkaar husselen, en klaar!
INGREDIËNTEN (VOOR 2 PERSONEN)
200 gram pasta tricolore
1 gele paprika
12 cherry tomaatjes
Handje rucola sla
10 blaadjes verse basilicum
10 groene olijven
30 gram geraspte geitenkaas
1 mango
30 gram pijnpoompitjes
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
Snuf peper
BEREIDINGSWIJZE
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Was de paprika, cherry tomaatjes en rucolasla met water.
- Snij de paprika in blokjes, de tomaatjes in vieren en de mango in stukjes.
- Bak de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan, totdat deze een beetje bruin worden.
- Laat de pitjes afkoelen op een bordje.
- Giet de pasta af en spoel met koud water goed door.
- Mix de olijfolie met de balsamico azijn en een snuf peper.
- Doe de pasta, paprika, mango, cherry tomaatjes, rucolasla, pijnboompitjes en dressing in een grote kom en mix alles goed door elkaar.
- Was de basilicumblaadjes met water en laat uitlekken.
- Als laatste voeg je de basilicum, olijven en geitenkaas toe aan de salade en mix nogmaals goed door.
Eet smakelijk!
Reactie schrijven