Natuurlijk kennen we allemaal de verschillende groene pesto's. Maar wist je dat je ook een rode pesto kunt maken? Die maak je van zongedroogde tomaatjes. Ook echt een aanrader! En net zo makkelijk te maken als bijvoorbeeld de groene pesto.
INGREDIËNTEN
130 gram zongedroogde tomaat (liefst uit het versschap, dan zijn ze niet zo hard)
12 blaadjes basilicum
1 grote teen knoflook
1 sjalot
35 gram pijnboompitjes
25 gram parmezaanse kaas
Peper & zeezout
BEREIDINGSWIJZE
- Pel de knoflook en snij de sjalot grof.
- Doe deze samen met de pijnboompitten, peper & zout en Parmezaanse kaas in de keukenmachine.
- Verwerk de ingrediënten tot ze fijn zijn.
- Voeg de gedroogde tomaatjes en basilicumblaadjes toe en verwerk deze tot het fijngehakt is.
- Voeg als laatste de olijfolie toe en zet de keukenmachine aan tot alles is gemengd.
Enjoy!
Tips!:
- Eet de pesto in combinatie met pasta tricolore, cherry tomaatjes en rucolasla.
- Bewaar de pesto in een gesloten pot in de koelkast (bedekt met een laagje olie).
Reactie schrijven