COURGETTI!
Eerder schreef ik al over de leuke trends van tegenwoordig: bloemkoolrijst, wortelpasta én courgetti! Niet alleen lekker, maar ook nog eens enorm gezond omdat je in plaats van koolhydraten heel veel groenten eet. Natuurlijk hebben we wel koolhydraten nodig, maar in Nederland hebben we er wel een handje van om veel te veel koolhydraten te eten met 's ochtends en 's middags brood en 's avonds de aardappelen. Dus Nederland: varieer! Het wordt ons tegenwoordig zo makkelijk gemaakt, met al die nieuwe initiatieven!
Courgetti kun je kant-en-klaar kopen, maar met een spirelli heb je het letterlijk in een handomdraai zelf gemaakt. De spirelli is een musthave in iedere keuken!
INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)
2 courgettes
1 avocado
1 flinke teen biologische knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram Parmezaanse kaas (stuk)
20 gram verse blaadjes basilicum
1 biologisch sjalotje
5 el olijfolie, extra vierge
Snuf peper & zout
16 cherry tomaatjes
2 handjes rucola sla
BEREIDINGSWIJZE
- Maak met de spirelli slierten van de courgette van ongeveer 20 cm. Heb je geen spirelli? Dan kun je ook met de dunschiller in de weer, dan krijg je meer plakjes, ook leuk!
- Doe alles in een kom en zet even in de koelkast.
- Nu gaan we de pesto maken: Was de basilicumblaadjes en laat uitlekken.
- Snij de sjalot in grote stukken.
- Doe nu de basilicum, sjalot, kaas, pijnboompitjes, knoflook, peper & zout en olijfolie in de keukenmachine en mix alles tot het fijn is.
- Was de tomaatjes en de rucola en laat uitlekken.
- Leg de rucola als een bedje klaar op de borden.
- Snij de avocado over de lengte door de helft. Snij iedere helft in de schil in reepjes en lepel uit.
- Zet een koekenpan op het vuur en doe hier wat olie in. Laat de pan eerst goed warm worden.
- Nu bak je de courgetti ongeveer 3 á 4 minuten in de pan.
- Voeg nu de pesto toe en roer kort door (niet te lang anders is de knapperige bite van de courgetti af)! Haal de pan van het vuur.
- Leg de courgetti nu op de rucola en maak af met de cherry tomaatjes en de avocado.
En klaar ben je. Enjoy!
Reactie schrijven